1936718.jpg


Tässä vähän viime viikon satoa, ja edellisenkin. Kuvaushetkellä tuo etualan pipo oli vielä tupsua vailla, mutta alakuvissa se jo löytyy... Nyt on hurja neulomis-innostus löytynyt ja ollut päälläkin varmaan suunnilleen kuukauden. Syksy sen tekee ja ihanat ilmat. Toisaalta on kivaa reippailla ja käydä juoksemassa sekä patikoimassa, mutta vastapainoksi viihdyn kyllä kutimenkin parissa. Lähdetäämpä purkamaan neulekasaa.

1936717.jpg



Tässä maailman karmeimman väriset vauvan villahousut. Ristin ne jo "Kastemato Kuravedessä" -villapökiksi värinsä perusteella. Lankana on ihanan ylellistä Novitan Luxus Windiä, joka sisältää 20% silkkiä ja loput villaa. Upean tuntuinen lanka, mutta nuo värit... Aivan hirveät!! Nämä beige ja vaaleanpunainen eivät ainakaan synkkaa yhdessä, ehkä erikseen toimisivat. Nämä ovat niin kamalan väriset että jäävät varmasti itselleni muumioitumaan kaappiin. En kehtaa antaa kenellekään. Sääli sinänsä, sillä monenkaan näin pehmeään lankaan en ole törmännyt.

1936696.jpg

Kastemato Kuravedessä -Villahousut

Malli: Omasta päästä, mittoja lunttaillen Novita Muksu -lehdestä. Aluksi loin 58 silmukkaa lahkeensuuhun ja lisäilin jokaisen väriraidan viimeisellä kerroksella 2 s lahjeosuudella.
Koko: 60 cm
Lanka: Novita Luxus Wind beige ja vaaleanpunainen yhteensä 116 grammaa
Puikot: Resoreissa 3 1/2, muuten 4
Muuta: Vyötäröllä kuminauhaa
Fiilis: Ristiriitainen. Mitä pehmein ja ihanin lanka, mutta värit ovat jostain todella syvältä. En silti aio luovuttaa, vaan aion hankkia samaista lankaa eri väreissä ja teen toiset vauvan pöksyt, jotka kehtaa antaakin lahjaksi:).


1936692.jpg


Jossain vaiheessa loppukesää lähdin väsäilemään noin yksivuotiaalle pojalle pipoa, ja nyt se sitten valmistui (tupsua vaille valmis ollut jo hyvän aikaa). Omasta päästä lähdin taas värkkäilemään, mutta mallina oli kaupasta ostettu pipo, joten tämän pitäisi olla ihan okei. Pian sen näämme, kun poika saa sen päähänsä (ei siis oma poika, kun omia ei ole...)

1936645.jpg


YKSIVUOTIAAN PIPO

Lanka: Novita Luxus Wind silkkivilla sininen ja vihreä (en muistanut punnita)
Puikot: 4, pyöröt ja sukkapuikot
Malli: Loin 70 silmukkaa, ja  neuloin resoria. Sileää neuloin 28 kerrosta, kunnes aloin sädekavennukset joka 2. kerroksella (4 kavennusta/joka toinen krs, tasavälein). Resorin taitoin lopuksi kaksinkerroin ja ompelin sauman sisäpuolelle.
Fiilis:Lanka on edelleen aivan upeaa, rakastan neuloa ja hipistellä sitä! Nämä värit tosiaan mätsäävät yhteen, suosittelen! Pom-pom -tupsu kruunaa kaiken. Muistelin lapsuutta ja sain sellaisen aikaiseksi parin pahvinkappaleen avulla:). Olen varma että ryhdyn tekemään näitä tupsuja jatkossa vähän joka paikkaan.

1936719.jpg

Tämä pipo
on pätkävärjätystä Nallesta, ja malli on uusimmasta Modasta se miehen pipo Kaffe Fasset -langasta originaalisti. 120 silmukkaa loin kuten ohjeessakin neuvottiin, vaikka ohjeen lanka onkin aavistuksen ohuempaa. Kavennukset aloitin yli viisi senttiä myöhässä, koska elokuva  oli niin hyvä, etten ehtinyt keskittymään pipoon kunnolla:). Siispä tein sädekavennukset tasavälein , viisi kertaa per kerros, ja joka toisella kerroksella välikerros ilman vähennyksiä. Hyvä tuli ja SPR:n avustuskonttiin lähtee (tämän lisäksi aion tehdä vielä ainakin toisen sinne samaan paikkaan).


1936725.jpg

Toinen pipo.
Kuva on aivan hirveä, pahoitteluni! Aamunaamani ei ole mitään kaunista katseltavaa. Tämä pipo on samalla ohjeella kuin edellinenkin, Nallesta  kolmepuolikkailla puikoilla. Kavennukset ovat jälleen sävelletty omasta päästä. Kun pipon korkeus oli 17 cm lähdin kaventamaan "sukkakavennuksilla" neljästä kohtaa, eli kierroksella hävisi kahdeksan silmukkaa. Välikerroksia tein aina kaksi ennen seuraavia kavennuksia. Tämä pipo menee poikaystävälle. Näyttää paremmalta hänen päässään kuin mulla.

Into senkun jatkuu. Kastemato -villahousujen epäonnistuttua sisuunnuin ja päätin käydä uudelleen taistoon. Vauvanhousut teen, vaikka maailma kaatuisi! Näistä byysat lähtee tulemaan:

1936733.jpg

Aika herkullisia! Ei ole ainakaan pelkoa valjusta lopputuloksesta kuten beigen ja vaaleanpunaisen kanssa. Näitä lähden työstämään heti aamulla.


1936661.jpg

Olimme poikaystäväni ja koiran kanssa vaeltamassa viime viikonloppuna niin että vietimme laavulla yhden yön. Joutsijärven maisemissa oli aivan upea patikoida! Minulla oli lempparivillapaitani päällä taas. Tämän puseron on mummu alunperin neulonut taatalle, ja noutsijärvwn yt se löytyy minulta. Ahkerasti olen käyttänyt! Meinaan tehdä samantyyppisen villapaidan aniliininpunaisesta ihanasta SeitsemästäVeljeksestä, kunhan aikaa löytyy. Siihen menee kyllä vielä tovi, to do -listalla on paljon muuta vielä edellä. Joutsijärven kauniiden maisemien säestyksellä toivottelen kaikille hauskaa loppuviikkoa!


1936686.jpg