Auto- ja telkkarineuleina käteviä olleet pari etiopialaisnuttua ovat valmistuneet. Äitini teki myös pari nuttua, ja ajattelimme lähettää ne samassa paketissa maailmalle. Nutut on kivoja ja helppoja tehdä, ja jos automatka on pitkä, saa paljon aikaiseksi. Lankana näissä on Novitan Woolia ja Nalle kukkaketoa, menekki hiukkasen alle 100 grammaa per nuttu, kolmosen puikot oli käytössä. Perhekerhossa innostuin kunnolla näistä nutuista, vaikka olinkin kuullut projektista jo aiemminkin. Käsityöpussukassa on vielä yksi nuttu tuloillaan, mutta saattaa olla ettei se ennätä tähän lähetyserään. Teen sen sitten valmiksi joskus ja yritän ujuttaa mukaan, jos joku muu on lähettelemässä näitä Afrikan suuntaan. Alakuvassa Nella nuttu päällä. Jos tuo menee hienosti potralle puolivuotiaalle suomalaisvauvalle, niin luulisi sopivan etiopialaisvauvallekin pidemmän aikaa.

Ompeluinnostus on jo pakon sanelemista syistäkin nostamassa päätään. Tänään surauttelin itselleni sopivia shortseja jatkuvien hellekelien varalle, ja ensiviikolla pitäisi aloittaa Nellan mekkoa hääjuhlia varten. Siivosin vaatehuoneen asuntonäyttöä varten viime viikolla, ja näin ihanilta minun ja tyttären juhlakankaat näyttävät pinon päällimmäisinä:

Nellan juhlakengätkin ovat jo valmiina, omani odottelevat vielä silkkiväriä. Meinaan värjätä omat valkoiset (tai ainakin alkuperäisesti valkoiset) hääkenkäni asuun sopiviksi mehumaijatekniikalla, jos mehunkeitolta maijoja sattuu lainaksi liikenemään. Eihän maija siitä pilalle mene jos sinne laittaa silkkivärikengät sanomalehteen käärittynä?

Vaatehuoneeseen adoptoin myös muutamia ihania lankakeriä. loput majailevat edelleen lankakaapissa. Ihanat tilkkukankaani pääsivät hyllylle myös.

Kasan päällimmäisenä ihana keijukangas, joka on peräisin Tilkkutexistä Humppilasta, jossa vierailimme viime viikolla äitini ja tyttären kera. Voi mitä ihanuuksia siellä oli! Keijukankaan lisäksi mukaan tarttui pari muuta upeaa kangasta, sekä ooh, ylistävät adjektiivit loppuvat kesken, aivan maailmanhienoin Tilda-kirja, jonka kaikki ohjeet ovat pakko saada toteuttaa -kategoriaa. Mummu lahjoi tytärtä myöskin tämmöisillä ihanilla hiiritossuilla, jotka ovat ehtaa suomalaista käsityötä.

Palailen Humppilan saaliiseen paremmin myöhemmin, sillä tytärlapsi alkaa kypsymään matolla äidin ja tietokoneen intensiiviseen suhteeseen!

Eräänä perjantaisena ihanaisena päivänä viime viikolla, meikämamman huonosti lakattu sandaalijalka suunnisti kohti erästä maaplänttiä.

Ja kyllä, tää on meen mäki! Meinaamme ryhtyä kodinrakentajiksi. Projekteja siis riittää lähitulevaisuudessa. Niistä ja vähän kehräysjutuista kertoisin, ellen nyt lähtisi lapsen puuronkeittoon vaativan huudon säestyksellä. Kiitos ja hyvää alkavaa viikkoa!