Ilta tulee ja laitan lapsen nukkumaan. Mieskin nukahtaa, herää töihin aikaisin. Hiivin ulos ja haistelen hiljaista kesäyön ilmaa. Kuin linnunmaitoa. Kaksi kissaa livahtaa samalla ovenavauksella takapihalle tyydyttämään seikkailumieltään. Kaivan kutimen ja istun muovituolille. On hiljaista, ötökät liikkuvat ja minä neulon ja ajattelen onnellisia ajatuksia. Käyn välillä vilkaisemassa kun mies ja lapsi hengittävät tasaisesti, rauhallisesti. Muumimaailman Nipsun näköinen otus makaa sängyn jalkopäässä ja huokaisee kai nautinnollisena kääntäessään kylkeä. Tunnen hellyyttä lattialla nukkuvaa teini-ikäistä koiraa kohtaan, joka aina hereillä ollessaan näyttää norsulta posliinikaupassa. Nyt napero juoksee unessaan ja näyttää hymyilevältä. Palaan ulos kutimen ääreen ja mietin että tällainen onni tuntui joskus kovin kaukaiselta, kuten lottovoitto jollekin sellaiselle joka lottoaa. Olen ulkona vielä hyvän tovin ja nieleskelen hiljaisuutta. Ennen sisäänmenoa huutelen kissoja nimeltä. Toinen tulee, mutta raitainen jää vielä seikkailemaan linnunradan alle. Sain oman ajan ja valmiit lapsen neuleet muutamassa kauniissa kesäyössä.

TORIPÄIVÄ -SETTI

Oma malli

lanka: Sirdar Snuggly baby bamboo

puikot: 3 1/2 pyöröt ja sukkapuikot

menekki: 200 grammaa

Neuloin setin siis aloittaen jo kesäkuussa, mutta viimeistely venyi näihin päiviin. Setti on tietenkin ensi kesänä liian pieni, joten ehkäpä annan tämän jollekulle, tai säästän, jos sille vielä tulee myöhemmin käyttöä. Neuloin käyttäen uusia kolmepuolikkaita ebenpuikkoja, ja todella tykkään niiden tuntumasta, vaikka jonkun mielestä ne saattavat olla tahmeat. Tein aika mutu-tuntumalla, mutta lopputulos on onnistunut. Lankaa ei kyllä jäänyt yhtään. Olisin pidentänyt paidan helmaa, jos olisi ollut mahdollista.

En osannut päättää, joten laitoin monta kuvaa. Hassua oli se, että kyseiset pöksyt on aivan samantyyppiset kuin siinä Ilonan kirjassa ne aikuisten villa-caprit. En tietenkään niistä tiennyt ennenkuin jälkeenpäin, joskus elokuussa. Haluaisin tehdä ne itselleni, jos aika antaa myöden. Nyt puikoilla menossa sotamiesten sukkia,  tilaushame 7-veikasta, sekä yksi pikkutyö. Ilmoittauduin valokuvauskurssille kansalaisopistoon. Odotan sitä innolla, tännekin ehkä tiedossa parempaa kuvanlaatua. Seiskaveikkasukkien neulonta on tooooo-si koukuttavaa. Ens kerralla kehruusta. Tänään tyttärellä on mörrimöykkypäivä, vaikka äidille aurinko paistaa.