Muutaman kuukauden kyttäilyn jälkeen päätin minäkin sitten viimein liittyä käsityöihmisten sankkaan blogiparatiisiin omallani. Neulontaa, virkkausta ja joskus jotain muutakin (esimerkiksi haarukkapitsiä sitten kun on se kurssi tässä lähitulevaisuudessa) tulee tehtyä ja raavittua kasaan jos jonkinmoista tekelettä. Olen ihan hulluna kaikkiin näihin kirjoitukiin, joita käsityöihmiset naputtelevat nettiin:)... Pitää siis kantaa oma keppi  kasaan, ja ryhtyä paljastelemaan käsityökorin sisältöä.

Käsitöiden ohella on  paljon liikunnallisia ja eläimellisiä;) harrastuksia. Joskus vähän liikaa kaikkea, niin että joku hobbailu kärsii kumminkin. Kaksi kissaa asuu kanssani samaa taloutta, ja Orvo ja Oskari tulevat varmasti poseerailemaan kuvissa kerran jos toisenkin.

Voisin vähän liittää kuvia viimeaikaisista töistäni...489986.jpg

Orvo-kissa on ihan hulluna villan tuoksuun. Tässä Austermanin jojoba-aloevera -sukat, elikkäs siis Step-langasta. Niin tarkalle meni, että langasta jäi vain metri-pari. Malli ihan perus. Omasta päästä ja Nalle-vyötteestä kyttäillen.

490029.jpg

Tästä villapaidasta tykkään. Malli on Novitan Syksyn 2006 -lehdestä. Lankana nopeasti valmistuvaa pätkävärjättyä Isoveljeä... Aivan ihana paita:).

489981.jpg

Löysin vahingossa Harjavallan VapaaValinnasta tätä Novitan ihananpaksua Rustica -lankaa. Siitä tuli sitten piiii-tkä kaulahuivi isoilla puikoilla (olikohan 9:t) oikein-nurjaa kutoen.

489985.jpg

Rokkihuivi mustasta Woolista ja ikivanhasta seiskaveikasta. Oikein-nurin taas ja punamustaa raitaa.

489987.jpg

Pitkävartiset työsukat raidallisesta 7  veljeksestä. Vyötteen ohjeella.

489989.jpg

Lähikuvassa samaisten sukkien puna-sävyjä.

489995.jpg

Viime viikolla Kokemäellä käydessäni ostin ihkaensimmäiset Alpaca-lankani... Pakkohan se oli, kun kerät olivat alennuksessa, 3e/pala. Näistä vaaleansinisistä tulee jonakin päivänä upeanlämmin takki:). Esim tällainen.

489998.jpg

Vaaleankeltaista Jussia oli myös pakko ostaa kun oli niin keväistä, ja oli alennuksessa sekin:).

489993.jpg

Sisu-langasta (75% villa) valmistuu parhaillaan Fifi III:n. Työ on jo hyvällä mallilla, mutten turhaan viitsi ruveta näpsimään keskeneräistä kuvaa(joten otan vaan langasta), sillä pingotuksen ja kostutuksen jälkeen huivi pääsee vasta oikeuksiinsa. Vaikka koostumukseltaan Sisu on samaa maata kuin Novitan Nalle, niin tuntuu jotenkin paljon pehmoisemmalta langalta . Tykkään tästä väristä kovasti nam! Ja Fifi III on kiva kutoa noilla pitkillä nelosen pyöröillä (ei työ paina hartioissa).

Pari kuvaa jäi viimeaikoina valmistuneista hommeleista uupumaan. Ystävälleni meni nimpparilahjaksi (tosin nimpparit vasta kuukauden päästä) seiskaveikan vihreästä moniraidasta kivat perusvillikset (kuva sitten myöhemmin kunhan saan napattua ne digille). Siskolle virkkasin mustan kukka-kolmiohuivin, joka valmistui pari viikkoa sitten Lapin reissulla (kuvaa tulee myöhemmin). Nyt virkkaan itelle samanlaista, mutta vaan luonnonvalkoisena, kun ihastuin malliin niin palavasti:). Sekin työ on aika loppusuoralla, tosin teen sitä lähinnä autossa ja sellaisissa tylsissä paikoissa, joihin ei viitsi raahata mitään isoa työtä, mutta pitää saada hauskaa ajankulua. Mustasta Tenneseestä on valmistumassa villatakki (takakpl ja toinen etupuolisko valmiina), se on tosin pienellä hengähdystauolla, sillä olen niin hullaantunut siitä lauantaina aloittamastani Fifistä (III siis):). Muutenkin tapanani tehdä monta työtä samaan aikaan, saa valita sitten fiiliksen mukaan mitä neuloilee.

Blogeja selaillessani olen löytänyt useita ihania huivimalleja Fifi IIIn lisäksi. Ihania ovat Jatan zetor-huivi, Vilman sagittaria-huivi sekä hullunihana Sariannan pavonis-huivi. Tietenkään unohtamatta upeaa Liisa lilja -huivia. Yrittää tässä sitten päättää mistä seuraavaksi jatkaisi:). Huiveista innostuneena menin eilen Lankalinjan sivuille etsimään hienosti huiviin sopivaa merinosilkkilankaa (75%merinovilla, 25% silkki), jota joku tuolla blogeissa hehkuttelikin.  Ompunvihreän laitoin tilaukseen, ja tietysti sorruin sitten muutamiin muihinkin lankoihin... Loppusummaa en nyt viitsi sanoa sen tarkemmin:), mutta tilaus lähti sunnuntaina, ja jo tänään tuli sähköpostiin ilmoitus, että tilaus on postitettu tänne päin. Mahtavaa:D! Lankavarastot kasvaa taas, enkä väitä sen olevan pelkästään hyvä asia;).

Noita projekteja olen seurannut innolla. Varsinkin se harmitti, kun en ehtinyt Salaiseen Sukankutojaan. Nyt sitten onkin pidettävä silmät auki, jotta olisi mahkuja osallistua uusimpiin vielä auki oleviin projekteihin:)... Nyt taitaa kuitenkin olla aika juoksulenkin, joten toivottelen hauskaa maanantai-illan jatkoa kaikille ja vedän lenkkikengät jalkaan:)!