Ihana tyttäremme sai eilen nimen, ja sitä juhlittiin pienellä ja mukavalla porukalla. Kastemekko ehti hyvin valmiiksi, viimeistelin sen viikon ennen ristiäisiä. Mekon lisäksi muutkin järjestelyt sain ihan kivasti melko hyvissä ajoin valmiiksi, vaikka oma kastepäivän vaatetukseni unohtuikin sitten hankkia. Mitäpä tuosta,  ahtauduin johonkin vanhaan hiukan epäkäytännölliseen mekkoon, sillä päivän päätähtenä tuikki pieni Nellunallumme.

Kastemekon ohje on vuoden 2008 Novitan muksu-lehdestä, ja ihastuin siihen hetipaikalla nähtyäni, vaikkei lapsia ollut silloin vielä suunnitteillakaan. Lankana oli Novitan Bambu-lanka valkoisena, ja sitä kului hiukan alle 400 grammaa. Yksi kerä jäi siis yli, kun ohjeessa neuvottiin varautumaan projektiin yhdeksällä kerällä. Novitan bambu-puuvillasekoite oli mulle uusi tuttavuus, ja tykkäsin. Tosin sain langan katkeamaan kahdesti tehdessäni helman ja yläosan vaihtumiskohdassa massiivisia kavennuksia. Katastrofeja ei kuitenkaan syntynyt! Puikkoina käytin silmukoiden luomiseen numero nelosia, helmassa nro 3 1/2 ja sileässä neuleessa kolmosia. Mekko on mielestäni yhtä ihana kuin Novitan kuvissa. Mekon koko on 60 cm (ainoa vaihtoehto ohjeessa), eikä se ainakaan pieni ole. Toivotaan ettei mitään keskosia synny sukuun, sillä semmoinen voisi tähän kaapuun jopa hukkua.

Laskin jo projektin alussa, että saan mekon valmiiksi jos neulon yhtä kerää aina kolme päivää. Luulen että eräät epäilivät, eivätkä uskoneet että saan mekon ajoissa valmiiksi. Minä olin varma että saan, vaikka aika nöyränä puheet pysyivätkin:). En viitsinyt rummutella liikaa, vaan ajattelin että aikapa näyttää epäilijöille kaapin paikan:). Mekko valmistui viikko ennen ristiäisiä, pari päivää taisin olla kolmen päivän kerävauhdista jäljessä, kun oli huonommin nukuttuja öitä ja muita menoja kalenterissa. Viimeistelystä sen verran, että olin yllättynyt kuinka helppo ja mukava bambu-neulos oli venyttää malliinsa kosteana. Suihkuttelin pullolla ja käsin venytin helman oikeaan mittaan, sitten vain pyyhe päälle ja aamulla kaunis ja siisti mekko odotti ottajaansa.

Kastemekko levenee todella voimakkaasti alaspäin, olihan aloituksessa yli 400 silmukkaa. Helma on mielestäni todella kiva, tuollainen aaltomainen. Oli hirmuvaikeaa saada hyvää kuvaa mekosta blogiin, pelkäsin jo etukäteen kuvausta. Lopultakaan en saanut sellaista  onnistunutta kuvaa, jossa mekko olisi ollut lapsosen päällä ja lapsi minun sylissäni, joten saatte tyytyä näihin kuviin. Helman kuvioneule on tosihelppo ja nopea, vaikka ajattelin ennen projektin aloitusta toisin. Ohjeen nähtyäni olin yllättynyt, että yhdellä kerroksella tehdään, ja kolme kerrosta vaan humppaillaan oikeita ja nurjia kerroksia. Helppoa!

Raglanhihat on aina olleet mun juttu, ja tässä sellaiset taas on. Nekin on valtavan ihanat. Mekko neulottiin yhtenä kappaleena hihojen kanssa kainaloista ylöspäin, joten saumoja on vähän ja raglanit entistä upeamman näköiset.  Rusetista taisin tehdä hiukan turhan ison, mutta onpahan jotain korjailtavaa, jos täydennystä perheeseen vielä tulee.

Kauniit napit löytyivät omista kaapeistani. Taas nähtiin, että kannattaa hamstrata kaikkea! Kirjoituksesta voitte varmaan päätellä että olen tyytyväinen. Mekko on aivan täydellinen, isot kiitokset ohjeen suunnittelijalle!

Siskonkin joululahja valmistui vain pari kuukautta myöhässä, siskon värikoodi vaati tämmöistä:). Lanka on tumman violetti paksumpi Pirkkalanka, messuilta viime vuonna ostettu ihan tätä tarkoitusta varten. Lankaa kului vajaa 150 grammaa, puikkoina käytin kolmepuolikkaita joustimessa ja nelosia sileässä neuleessa. Pipon malli on 50 villapeikkoa -blogin Mustikka. Lapaset ovat ihan perusmallia, yritin etsiä jotain hienoa mallia, enkä löytänyt, ja oma väsynyt pääni löi tyhjää. Joten tuli tämmöiset, tosi tavalliset.

Mustikka-pipo on tosi kiva ja kaunis malli. Meinaan tehdä näitä enempi. Jos joku haluaa niin väritoiveet vaan tänne, niin teen.

Pipon kavennuksetkin on kivat.

Nellunallun kastepäivä oli kaunis. Kiitos kaikille! Seuraavat projektit onkin sitten lapsosen Lappivaate ja toinen myöhästynyt joululahja (joka on kyllä tosivähän vaan kesken). Meinaan myös kokeilla Anna kaikkien kukkien kukkia- kirjan malleja ja tehdä lisää niitä Mustikka-pipoja. Ilmoittautukaa kaikki tarvitsevat! Niin, ja miähen siskolle tiedoksi, että kaapeille saa tulla pönkimään ja valitsemaan lankoja:).