Jos ei halua hurahtaa virkattuihin mattoihin, ei kannata suhailla netissä ihastelemassa mattovirkkareiden tuotoksia. Itse en aluksi ihan täysillä ihastunut touhuun, mutta pikkuhiljaa lämpesin, ja nyt kun ensimmäinen oma matto on valmis, olen jo tosi innostunut. Ostin keväämmällä Laitilan Punotexin loppuunmyynnistä nelisen kiloa raitaista kudetta ja ihmettelin kun ystäväni raahasi jätesäkillisen kudetavaraa kotiin. Empä ihmettele enää, sillä matonvirkkaus syö kudetta tuhottomasti, eikä kilon tuhoamiseen varmaan tuntiakaan mene. Osa matonvirkkauksen hienoudesta johtunee juuri siitä että isoa pintaa valmistuu kohtalaisen nopeasti, ja lopputulos on hieno käyttötavara, jossa oma kädenjälki näkyy. Kangaspuillakin olisi hieno saada kutoa omia mattoja, mutta puut vievät ison tilan kotona ja tällä hetkellä aikaa ei ole kutoa missään muualla. Virkkausta on aina helppo jatkaa siitä mihin se viimeksi kiireessä jäi. Tällaiselle matonvirkkaus-myöhäisherännäiselle netti on aarreaitta mattomalleja etsiessä, kun niin moni on jo niitä tehnyt. Kauhavan Kangasaitan sivuilla on kaksi tosihienoa pyöreän maton ohjetta. Omani tein ilman ohjetta, sillä kuteen kaksivärisyydestä johtuen halusin pitää mallin yksinkertaisena. Lisäilin pylväitä tuntemuksien mukaan, pari kertaa jouduin purkamaan  kun työ lähti kupruilemaan, mutta lopputulos on tasaisen hieno! Kude oli melkoisen paksua, joten käytin kympin koukkua.

Maton väri on pinkki-ruskea ja halkaisija suunnilleen 105 senttiä. Isompaa en neljästä kilosta saanut, kun kude oli niin paksua. Hyvä tämä silti on, tytär saa tämän uuteen kotiin huoneensa lattialle.

Raitatrikoo muuntui kivaksi sekameteliksi valmiissa työssä. Objektiivistaan lievästi vioittunut kamerani ei vaan tällä hetkellä anna täysin oikeutta matolle. Seuraava mattoprojekti tulee olemaan  jo monista blogeista tuttu 'Juhannusruusu'. Jotain yksiväristä trikoota tulen siihen käyttämään.

Loppukeventelen surkeiden mattokuvien vuoksi parinviikon takaisen Kreikanloman kuvilla. Kuvissa tytsyllä päässään mummun virkkaama ihana hellelakki, jota on tätä nykyään myös pinkkinä versiona. Lakit on virkattu uusimman Novitan ohjeella Miami-langasta.

Nellan eka kokonainen jäätelötuutti. Mies luuli ostaneensa itsellensä tötterön, antoi tytölle ensin maistiaiset, eikä sen koomin saanut herkkuaan takaisin. Taisi siis Nellalle maistua!

Tänään loin silmukat  yksiä sukkia varten ja sainkin jo toisen varren melkein tehtyä. Sukkaprojekti liittyy seuraavan kirjoituksen aiheeseen, joten palailen siihen ensi kerralla. Kiitoksia taas kaikille viime kirjoituksen kommenteista. Palaillaan!