Kesäjuhlan tuntua... Alkukesän tunnelmissa tytär ja miäs. Tyttärellä mitä ihanin mekko päällä, elokuun hääjuhliin meinaan tehdä samalla kaavalla vastaavan, hiukan läikähtelevämmästä kankaasta. Vaaleanpunaisen tietysti.

Kääntyy, kääntyy, ei selällään pysy!

 

Eräänä tukahduttavana heinäkuun iltana puin Keijulle paksun villavaatteen ja ryhdyin kuvaamaan. Melkein valmiiksihan tämä ecologico colorista (jälleen) neulottu haalari tuli jo Lapinreissulla maaliskuussa. Päättelin ja ompelin napit vasta nyt. Ihanan pehmoinen, ja yllättävää kyllä, taitaa mahtua hienosti ensi syksynäkin! Parit sukat reippaasta seiskaveikasta tein myös kylkeen. Ekat oli turhan pienet, joten tein toiset. Lankaa haalariin kului 230 grammaa  ja sukkiin yhteensä 80. Ennen syksyä olisi hienoa saada vielä appelsiininvärinen kypärämyssy ja vanttuut. Aika näyttää tuleeko niitä...

Sukat on peruskamaa. Joustin 1o1n, kärkikavennuksissa kikkailin ja jälkimmäisistä tuli paremmat. Pikkuiset sukat on niin kiva tehdä, kun tulee valmista. Puikkoina  haalarissa käytin 5puolikkaita sukkiksia ja pyöröjä. Tämä villa juoksee niin joutuisasti, valmiiksikin tulee. Raglankavennuksia muokkailin edellisistä haalareista, tästä tuli sellainen kuin pitääkin, siisti ja nätti raglani, apinoitu Keijun kastemekosta. Nämä oli kivat tehdä, hyvänkokoiset on myös, väri on valmistajan mukaan esprit.  Olkoonkin sitten vaikka henkevää, mutta upean värinen lanka on jokatapauksessa.

Lapsi kasvaa vauhdilla. Koen samaan aikaan riemua ja surua. Riemua siitä että hän oppii uutta, kujertaa, hymyilee,  kikattaa ääneen,  taas hymyilee, kasvaa. Surua siitä, että noinko nopeasti hän kasvaa, päivä päivältä kurottaa kauemmas minusta.

Oma neuleaikani on koko kevään ollut vähenemään päin, mutta joskus ehtii pari riviä puikottelemaan. Kotilieden ihana karamelli-mekko on kolmasosa tehtynä -vaiheessa. Ei ole kiire sen kanssa, sillä koko on kaksivuotiaan, tulossa siis käyttöön vasta ensi kesänä. Etiopialaisnuttuja on myös muutama tehtynä ja työn alla. Esittelen ne ennen lähettämistä määränpäähänsä. Ompelukone on esiinkaivettuna ja ennen eilistä torireissua Keiju sai uuden hellelakin. Tein lakin paksuhkosta valkoisesta puuvillasta, olisi voinut olla ohuempaakin.

Eilen maalattiin upean talkooporukan avustuksella keittiö ja makuuhuone, pientä tuunausta vain. Täällä olisi nyt koti myytävänä pienelle perheelle, meidän on aika siirtyä isompaan. ISO KIITOS vielä kerran ihana talkooporukka! Tänään Helsinkiin siskon luo juomaan cappucinoja, valitsemaan tytölle vaatetta, ostamaan käsityöjuttuja kuten verhokangasta keittiöön. Helsinki on sääkartalla +30. Oi kuumuus, oi kesä, oi kukkaset (ja nimenomaan kissankellot ihanat).

Paljaat varpaat, variksen saappaat, vatsassa vadelman maku

Siitä se alkoi ja siihen se loppui se oikean onnen haku

(lapsuudesta tuttu runo, huikatkaa jos joku muistaa taiteilijan )