Niin siitä kävyillä värjäämisestä. Järjenvalo Kaisu Ii sitten ryhtyi hommaan todellisena aikomuksenaan värjätä rapsakanraaoilla ja rehellisen vihreillä kävyillä tosi vihreää lankaa. Parin vuorokauden käpyliottelun ja vasaralla nuijimisen jälkeen kaadoin kävyt kattilaan kiehumaan kolmeksi tunniksi, jotta väri irtoaisi napakasti. Irtosihan se väri, mutta karu totuus paljastui jo tässä vaiheessa. Vaikka käppänät olivatkin vitivihreitä, värjäysvesi oli ruskeaa. Ja tulihan tietysti langastakin ruskeaa. Ihan nättiä rusehtavaa, semmoista nyt kun voi kävyistä kuvitella irtoavan. Mutta ei se tietysti vihreää voita. Ensin mökötin. Sitten oivalsin että se on turhaa. Vihreistä kävyistä tulee siis ruskeaa lankaa! Lisäksi tuoreissa kävyissä on se huono puoli, että niistä irtoaa pihkaa ja tarttuu lankaan (ei kivaa).
Värjäys eteni muutoin totutulla tavalla. Kastelin hyvin vyyhdelle kerityn seiskaveikan ja upotin sen sitten alunalla mausteltuun liemeen ja annoin lillua tunnin verran 80-90 asteen lämmössä. En pysty mitenkään muistamaan/käsittämään mistä luulen lukeneeni, että tuoreista kävyistä saa vihreää lankaa! Mulla on jotenkin petetty olo. Joko petturi on netin lähdeaineisto, tai sitten, mikä pahinta (sekä todennäköisintä), oma rakas muistini. Seuraavaksi aion kyllä värjätä vasta parin kuukauden kuluttua, ja sitten niillä sipulinkuorilla. Pikkulinnut ovat monelta taholta laulelleet, että niiden avulla syntyy ihania poltetun oranssin sävyjä. Wauh! Pitäis vaan nyt saada käytettyä sipulia hullusti joka paikkaan.

Cocos -paita on valmis. Lupaan filmailla sitä lähitulevaisuudessa, nyt en kyllä jaksa enää raahautua ulos kuvailemaan, sillä jumituin sohvalle 16 tunnin työpäivän päätteeksi. Edellisenä päivänäkin olin ylitöissä, joten ei tässä kovasti ehdi uusia töitä aloittelemaan. Näin satokauden alussa pukkaa mukavasti ylityötunteja (hauska juttu, piristää pankkitiliä).

742627.jpg

Jazzeilla olin poikkeamassa lauantaina. Sieltä tarttui mukaani tämä Kaijan valmistama ihana lakki. Siellä Yrjönkadulla heillä on Jazz-myymälä. Kannattaa poiketa jos on mahkuja, paikan päältä meinaan löytää kaikkea muutakin mukavaa. Vaikka sitten sitä kasvivärjättyä ihanaa villalankaa. Nyt aion vajota höyhensaarille. Huomenna esittelen Cocoksen.