Muistuttaakseni itseäni, etten olekaan maailman surkein neuloja ja käsitöiden harrastaja, väsäsin eilen muutamassa tunnissa hauskan pipon.

565960.jpg

Lankana on Austermanin Soft Bambou, jonka kaivoin esiin, kun huomasin tuolla jossain blogilandiassa seikkaillessani tästä tehdyn pipon. Olen siis joskus tilannut kyseistä lankaa vain kaksi nyssäkkää kalliin hinnan vuoksi, enkä aikaisemmin ole keksinyt sille mitään käyttöä. Nyt suhautin langasta aika basic-pipon kolmosen pyöröpuikoilla (tähän hätään ei löytynyt suurempia pyöröjä, suositus 5,5-6). Silmukoita loin 110, ja lankaa kului 57 grammaa. Piposta tuli ihan passelin kokoinen, vaikken sen enempää mittaillut, hyvä tuuri tällä kertaa!

565966.jpg

Malli on omasta päästä. Kavennukset tein siten, että kun pipon korkeus oli 16 cm,  ryhdyin kaventelemaan jokatoisella kerroksella 11 silmukkaa tasavälein (2 o yhteen). Lopputulos oli onnistunut, ja pipo juuri oikean kokoinen ja istuva. Tästä onkin sitten hyvä jatkaa niihin vähän huonompiin uutisiin...

Päänsäryn syy on baijerilais-sukka. Usean tunnin hikisen uurastuksen ja purkutoiminnan jälkeen mulla on tämä:

565967.jpg

Siis vaivainen resori ja muutama kerros varsinaista kuviota:). Eli aikaavievää puuhaa. Jostain kumman syystä onnistuin vielä mokailemaan sen verran lahjakkaasti, että jouduin purkuhommiin jopa kaksi kertaa jo näin aikaisessa vaiheessa. Tavallisesti pidän itseäni melko huolellisena neulojana. Mutta kerrankos noita sattuu! Sukka etenee hitaasti mutta varmasti muiden töiden ohella. Haarukkapitsin kanssa taidan silti viettää lauantai-illan, jotta ehdin toisella silmällä seuraamaan televisio-tarjontaakin. Tämän sukan kanssa ei meikäläinen ainakaan ehdi telkkaa pälyillä. Mutta kyllä baijerilainenkin kesytetään ajalla ja sitkeydellä, sen lupaan!