599982.jpg

Nämä ale-langat olivat saapuneet Prahan reissun aikana postiin Tinttamarellista, kuvasta puuttuu kerä vihreää sekä vaaleanpunaista, syystä että ovat työssä kiinni parhaillaan. Aloittelin niistä eilen vauvan hamoista SuuriKäsityö-lehden mallista (toukokuu 2007). Värejä on noin monta, sillä suunnittelin tekeväni mekkoja kaksin kappalein eri väreistä, ja pieni helmakuvio itsessään vaatii neljä väriä. Tällä hetkellä kuvio puolessavälissä, näyttää aika kivalta.

Prahassa neulominen oli tosissaan aivan minimissä.  Aloittelin siellä semmoista helppoa lomasukkaa, mutta kehuttavasti en saanut edes sitä rustattua. Aika kului juostessa, kierrellessä Prahaa ja syödessä ja nautiskellessa. Maratonkin sujui  suurinpiirtein suunnitelmien mukaan, elikkäs maaliin pääsin  ihan hyvissä voimissa. Sen jälkeen oli kuin olikin virtaa kierreillä kaupoissa sen neljän jäljellä olevan päivän ajan. Tässä tsekkaan yhden Euroopan suurimman tavaratalon Kotvan lankatarjontaa:

600037.jpg

...Ja totesin, että akryylilankaa on kilokaupalla, villalankoja ja puuvillaa vähemmän. Poimin silti pari kerää "tekolankaa" koriini ja helmiä sitä Odessa-pipoa varten. Komeat kassinkahvatkin tarttui mukaan. Langasta ei siis tullut reissun johtotähteä. Kävin katsomassa pari muutakin lankakauppaa Prahassa, mutta mielestäni niissäkin noudatettiin aika tarkkaan tuota akryyli-linjaa (luultavasti valitsin väärät kaupat kaupungin tarjonnasta). Jokatapauksessa parempi näin, lankavarastoni ei olisi kaivannutkaan mitään isoja täydennyksiä. Tämänkinhetkisistäkin langoista eroonpääseminen tulee olemaan massiivinen urakka. Lankahamstrauksen sijaan hukutin rahani vaatteisiin ja ruokaan (tosin se on Prahassa halpaa), ja nautiskelin palatessani ajatuksella,että kerrankin onnistuin reissullani olemaan ylittämättä budjettia (hyvä minä!). Reissu oli kaikinpuolin ihana ja onnistunut. Praha on tosiaan kaunis ja upea kaupunki.

Arkeen paluu alkaa huomenna aamuvuorolla. Kiva oli lomailla, mutta alkaa sitä jo kaipaamaan tuttua rytmiä päiviinsä. Neulontakin addiktoi jälleen tuttuun tapaansa. Nyt taidan mennä hieman lenkkeilemään ulos, sillä ilma on niin loistava. Sen jälkeen voisikin istuskella taas terassilla, kuunnella linnun laulua ja neuloa menemään...