560460.jpg

 

HARAKAN  HUIVI

MALLINA on se vanha tuttu Fifi III tosin pienelä tuunauksella varustettuna. Oikeastihan tuon Fifi III:n reunat ovat terävät, eikä niihin kuulu hapsuja. Mielestäni lanka kumminkin vaati vähän vähemmän juhlallisen reunuksen, jotenka päädyin rempseisiin hapsuihin.  

LANKA:  Idénan Plus Med Silver -lanka Lavikon alekorista 2e kerä. 95%akryyli, 5% lurex, juoksevuus 50g=125m. Lankaa kului noin 140 grammaa.

PUIKOT olivat pyöröt, numero viitoset (5).

Lopputulokseen olen siis aika tyytyväinen, ihan tuollainen perushuivelo. Viimeistään talvella tulee varmasti käytettyä (vaikka näitä huiveja alkaakin olla jo aika tavalla:).  Tarkempi kuva vielä kärjestä ja reunuskuviosta.

558887.jpg

Kesäkassi ei ole vielä saanut sisusta itseensä, pientä vääntöä siis vielä sen kanssa. Haarukkapitsinen vaahtokarkinpunainen huivi alkaa olemaan myös ihan hyvällä mallilla, mutta luultavasti tässä menee vielä päivä kaksi sen kanssa painiessa. Liityin myöskin Baijerilais-sukkien kutojiin, kuten napista sivun reunassa näkyy. Tilasin niitä varten kerän hienoa keltaista On-Linen sukkalankaa. Tiedä sitten mitä hätähousun logiikkaa, mutta aloitin sukat jo roosasta Sisusta (vasta eka resori tehtynä) . Mutta ainahan voin tehdä kaksi paria noita  sukkia, jos vain kantti kestää!

558890.jpg

Lauantain Turun reissulta käteen jäi tämä kiva lankavaaka, sekä 100 gramman kerä italialaista Ornaghifilatin puhdasta merinovillaa. Ihan uusi tuttavuus tämä lanka meikäläiselle, ihan kipeästi huutaa päästä huiviksi. Metrejä yhdessä kerässä 1250, jotenka ohutta on, joten pakko oli myös investoida 2,5 mm:n pitkiin metrin pyöröihin. Tästä lähtee vissinä semmoinen pienimuotoinen ikuisuusprojekti, eli ei ihan ensi viikon aikana valmistu. Mutta joskus sitten... Jostain syystä mulla on vain ihme intohimo näitä ohuita lankoja ja puikkoja kohtaan.

Prahan reissu lähenee, ja vähän olen pähkäillyt minkä työn sinne ottaisin. Luultavasti juuri tuon ylläolevan, ei meinaan ole ainakaan pelkoa, että työ tai lanka loppuisi kesken. Jos joku muuten mahdollisesti tietää oivallisia langanbongauspaikkoja Prahassa, niin ilmoittakoon! Langasostolakko on päällä, joten en sillä mielellä kysele, että sortuisin ostoksiin siellä... EMPÄ:D!