Lomat, sairaslomat ja ihana Levin reissu on takana. Arki on jälleen alkanut, ja enää pientä nuhaa jäljellä. Kipeänä en saanut tehtyä mitään, kun nukuskelin vaan. Lapin lomalla jotain. Avomiehellä oli SM-pronssipeli eilen Helsingissä ja oltiin siellä sitten mukana. Kudin myös oli repussa, ja sain aikaiseksi tämän.

 

On menossa purkuun, koska.

1. Lampaat ovat vammaisia, sillä en muistanut lampaiden kaaviota ulkoa oikein. Päistä tuli laatikon mallisia.

2.Piposta tuli liian iso lapselle.

3.Kavennukset menivät jostain kumman laskuvirheestä johtuen tosi epätasaisiksi ja näinollen rumiksi.

Höh sentään. Näpelöin tämän kaksipuolikkaan puikoilla Lanetista, ja harmittaa että koko Helsingin reissun ajan kestänyt nitkutus oli aivan turhaa. Olis pitäny vaan purkaa heti alussa, kun epäilytti. Värit on kyllä makeat mun mielestäni.

Lapissa sain tehtyä yhden pipon. Piti tulla Temulille, mutta siitä tuli (taas) liian iso ja oli pakko tehä Tukkis itelle, eli Vajakkilan pipo.

 

Jonkun kukkasen voisin vääntää tuohon kylkeen, ettei olisi niin tylsä. Esittelen sitten, jos saan semmoisen väännettyä jonain päivänä. Vaikka pipo itelle oli vahinko, niin mustalle löytyy kyllä käyttöä, koska sellaista ei ollut mun pipolaatikossa. Lankana käytin vajaa 100 grammaa Teeteen Primaveraa, puikot olivat nelosen pyöröt. Primavera on silkkivillaa, ja todella pehmoinen ja ihana luksuslanka, muttei ihan niin haperoa kuin edellisen valkomustan lammaspipon Sublimen extra fine merino wool.Siitä siis pinnat Primaveralle.

Lapin reissulla aloin myös tekemään miesten sukkia, mutta ne ovat nyt jäähyllä, kun niissä on virhe ja pitäisi purkaa jonkunmatkaa. Eivät muutenkaan sytytä yhtään tällä hetkellä.

 

Sen sijaan syklaamiin taittuva punainen ja kevään vihreä sytyttävät kovastikin tällä hetkellä. Värit ihan kuin Käsityökerhon uusimman lehden kannessa. Ihanat! Seuraavaa työtä en vaan ole lyönyt loukkuun vielä. Muutama numero sitten yhdessä Modassa oli aivan upea villatakin ohje. Sellaiseen kun saisin pengottua jotkut langat kaappieni kätköistä. Pienenä ongelmana on, että mulla on lankoja kiloja, ja taas kiloja, mutta vähemmän niin, että yhtä ja samaa lankaa olisi tarpeeksi, ja haluaisin kerrankin tehdä jostain luksuslangasta isomman neuleen. Ihan liikaa olen vääntänyt nyt noita pipoja. Ne tylsistyttää neulojan! Seuraavassa postauksessa ei sitten ole enää pipoja. Lupaan !!! (Sormet ristissä selän takana).

Ensi kesänä tiedossamme on ainakin yhdet häät, ja meinaan taas itse ryhtyä puvunrustaus -puuhiin. Materiaali on selvillä, sillä se hieman epätasaiseksi kudottu silkki, josta tein viime vuonna yksiin häihin hamosen, oli todella kaunista. Alan sitä nyt jo vähän katselemaan kaupoista, jos sopiva väri osuisi silmiini. Neulottu pitsihuivi sille kaveriksi olisi aivan luksusta, mutta se taitaa jäädä meikäläisen jahkailuilla pelkäksi kauniiksi haaveeksi.

Ulkona on kaunis ilma. Ennen neulomis-iltamia tiedossa juoksentelua keväisellä metsätiellä koiran kanssa, sekä ratsastuslenkki rauhalliseen tahtiin. Palailen kertomaan väliaikatietoja lähipäivinä, eli minkä työn päädyin aloittelemaan.