Villit Silkkilampaat -logo ei nyt niin hirveästi eroa Pinkeistä siskoistaan:). Mutta asiaan! Viimeisin vauvanvaate-setti on valmis.

Olen tyytyväinen takkiin ja housuihin, vaikka onhan pieniä yksityiskohtia joissa käsityön jälki näkyy, ja jotka osuu omaan silmään hiukan häiritsevästi. Ei kuitenkaan mitään isompaa! Olen itse ideoinut tämän neulevaatekerran, hiukan mittoja katsellut jostain vanhasta Novitasta. Tämä on menossa ystäväni pian puolivuotiaalle pojalle. Saattaa olla että se on vielä toistaiseksi vähän iso vauvalle. Toivotaan kuitenkin, että saavat käyttöön tänä talvena.

Jakun salmiakki-kuvio on jollain laatua vanhanaikainen, mutta pidän siitä. Napit löytyivät varastoistani. Lankana käytin Rowanin Pure Wool DK:ta, 154 grammaa meni sekä housuihin että nuttuun. Yhteensä siis 308 grammaa. Resoreihin käytin 3,5 mm:n puikkoja ja sileään neuleeseen 4 mm:n. Tämä Rowani on sitten niin ihana lanka, pehmeä, ja värit niin upeat. Ihan mua ovat!

Housuista tein hiukan erilaiset kuin edelliset ideoimani. Lahkeessa housut ovat melko kapeat ja levenevät sitten reisiä kohti. Lisäsin 2 s aina jokaisen väriraidan viimeisellä kerroksella. Totuttuun tapaan tein lahkeet suljettuna neuleena ja yhdistin sitten lahkeet ja jatkoin pyörönä. Haaran kohdalla päättelin yhteensä 6 s kummassakin lahkeessa, jotta neulominen oli helpompaa ilman puikkojen krinnausta. Tuon pienen reiän sitten tietysti ompelin myöhemmin. Näin tehtäessä laiskalla on mahdollisimman vähän saumoja yhdistettävänä:). Samoin neuloin jakun yhtenä isona tasona yhdistäen etu- ja takakappaleet, kainaloihin asti tietysti. Tein sitten raglanhihat, kun ovat mielestäni kivat.

Housuihin en aluksi ollut tyytyväinen kun olisin halunnut niistä kokosiniset pienillä vihreillä ja ruskeilla yksityiskohdilla. Nyt kuitenkin jo tykkään näistä reippaista raitamalleista. Miten muuten aina päädyn näihin tasaraitoihin!? Ne on vaan jotenkin niin kivoja mun mielestä. Mulla on varmaan joku Marimekko-syndrooma. Apua! Olennaisin, eli siis Villit Silkkilampaat -kangasmerkki on paikallaan. Ihan eka laatuaan. Jee!

Kattokaa ny vielä ja ihastelkaa tasaraitaa! Mulla on paljon uusia ideoita mielessä. Lähden toteuttamaan 1-vuotiaan pojan paitaa tai sitten mohair-neulejakkua itselleni. En ole vielä päättäny, mut päätän tänään. Ihanaa muuten ku on taas paljon lunta. Neuleiloa kamut!