Muutama päivä sitten siskoni totesi vähän kuivasti, että "eikö sulla jo ole noita huiveja ihan tarpeeksi pariksi vuodeksi". Ei mun mielestä. Tässä tulee taas yksi haarukkapitsinen kolmio.

572722.jpg

    HATTARAHUIVI

Malli on Novitan Talvi 2006 -lehestä. Lankana käytin Novitan Woolia vaaleanpunaisena, menekki 175 grammaa (ja ohjeessa luki 300, joo-o). Haarukan koko oli 5 mm, virkkuukoukku 3,5.

Työ eteni mukavasti siinä muiden töiden ohella, ja lopputulos oli melko onnistunut.  Hiukan vielä siistimpi voisi olla, mutta annan itselleni anteeksi pienet epätasaisuudet, sillä olihan tämä eka haarukkapitsinen väkerrys, jonka sain aikaiseksi. Toista ajattelin silti aloitella, jotta näkisin lähteekö käsiala kehittymään toivottuun suuntaan. Tähän vaaleanpunaiseen en laittanut lainkaan hapsuja, ehkä sitten siihen seuraavaan. Alussa ajattelin että tuleepa huivista pieni, mutta kevyen kostutuksen ja viimeistelyn jälkeen huomasin, että kolmio on oivan kokoinen:

572724.jpg           

Uuden haarukkapitsihuivin ajattelin tehdä samalla ohjeella, mutta käyttää siihen vähän isompaa haarukanleveyttä. Kuvista ei sitä niin hyvin huomaa, mutta huivi on melko laakea, ei siis mikään 90 asteen kulmalla varustettu kolmio, ja haluaisin nähdä, että miten haarukan leveyden muuttaminen vaikuttaa asiaan, vai vaikuttaako lainkaan. Woolilla ajattelin jatkaa, mutta siirtyä vähän ryhdikkäämpiin väreihin, kuten nyt vaikka siihen uuteen farkunsiniseen.

565955.jpg                    

Että miltäkö tämä näyttää? Siltä, että tarvitsisin vyyhdinpuut sekä kerijälaitteen. Kerijälaitetta olen katsellut nettikaupoista, halvimpien hinta sijoittuu sinne 40 tietämille. Yllätyksenä tuli, että kyllä noille vyyhdinpuillekin hintaa kertyy vaikkei uskoisikaan, kun kyseessä on aika alkeellisen näköinen hökötys (kaikki kunnia sen keksijälle, sillä ajaahan värkki loistavasti asiansa). Voipi siis olla, että sijoitan noihin tarvikkeisiin sitten kun kesäloma alkaa, itsensä lahjontaa tiedättehän!  Palatakseni lankaan, niin tässä lauteilla siis lekottaa 350 grammaa pinkkiä alpakkalankaa. Nappasin sen huuto.netistä ihan kohtuulliseen hintaan, nyt se vain odottelee kerimistä ja neulontaa laatikossani. Meidän perheessä en kyllä valitettavasti ole ainut kyseiseen lankaan ihastunut. Orvo-kissa nimittäin on jo kolme kertaa käynyt kaivamassa sen omin tassuin esiin tuolta vetolaatikosta, jonka on vasta nyt oppinut avaamaan. Nyt lanka on laitettu vähän parempaan jemmaan, ettei se vallan harsuunnu kovassa käsittelyssä jo ennen neulottavaksi menemistä. Ajatuksen tasolla ollut langanostolakko meni siis jälleen vähän mönkään. Voivoi. Mitenköhän mun siellä Prahassa käy, karkaako mopo taas käsistä ja lankoja lähtee kassikaupalla mukaan. Lähtö Tsekinmaalle tapahtuu perjantaina. Jippii!

Vielä loppuun pieni avunhuuto. Mä en meinaan osaa asentaa minkäännäköistä kävijälaskuria tänne sivustoille. Osaiskohan kukaan vuodatuslainen neuvoa?