En tiedä mistä puun takaa se tuli, mutta meikäläiseen iski kauhia ompeluinnostus, ja melkeinpä maanisesti tuotin kolme essua, ja vieläpä sillä rutkulla ompelukoneellani, jota tuon tuostakin rankasti arvostelen. Suoralla tikillä ja todella hyvänoloisella kankaalla kone toimi mukavasti. Kankaan olen saanut Kullaan mummulta, kiitoksia paljon sinne suuntaan! Paksuhkoa puuvillaa tämä on, ja kolmen essun ja kolmen leivinliinan jälkeen sitä jäi vielä sen verran että saan tehtyä pari leivinliinaa lisää jälkitoimituksena Säkylän suuntaan. Kangas on ihanan keittiöhenkistä ja sumeilematta lisäsin helmoihin ja taskunsuihin pitsejä ja polvekenauhoja. Essuhan saa ollakin vaikka pikkaisen äklömakea, koska ei se päällä tarvitse mennä julkiselle paikalle. Ylimmäisissä kuvissa oleva essu meni siskolle tuparilahjaksi, ja siihen tein kolme leivinliinaakin kaveriksi, joissa on tuo ripustuslenkki Raisu-logoilla varustettuna. Yksi liina on ilman mitään kuvia, vain hopealankatikkaukset. Uusi Kangas-Pauliinasta ostettu tikkauslanka toimi loistavasti! Olen vähän skeptisesti suhtautunut aiemmin noihin metallilankoihin, koska minulla on ollut mielikuva, että ne katkeavat alvariinsa. Tämäpä lanka ei kertaakaan katkennut ompelun aikana, ja muutin mielipidettäni,  jeee sille. Siskon essuun upotin paljon erilaisia nappeja ja niittejä, koska alkuun se näytti niin tylsältä ilman. Kuppikakku rinnuksissa on siirtokuva, omapiirtämäni tietysti, koska en viitsinyt applikoida toista hetiperään. Kuppikakkuja on tietysti nykyään joka paikassa, niitä leivotaan ja niitä upotetaan kaikenmaailman printtikuoseihin sun muuhin, jotenka mistään ideakeksinnöstä tuskin voidaan puhua. Mutta mun kuppikakku on tämännäköinen... ainakin tänään...

'

Annoin tuoteperheelle nimeksi 'Leipuriässät'. Älkää välittäkö karvasta kuvassa, vaikka se itseäni suunnattomasti tuossa ärsyttääkin.

Ripustuslenkin muodostin leveästä satiininauhasta johon silitin Raisu-logon.

Raisu-logo on helmassakin. Huomioikaa ihana pitsi, jota oli pakko hakea lisää kolmatta essua varten, koska se on niin ihanaa. Tässä kuvassa näkyy myöskin hopeatikkaukset. Luulen että sisko tykkäsi essustaan ja liinoista.

Nimpparilahjaksi mummulle tein kaksoissetin, johon kuuluu essu hänelle, ja tuolle meidän pienelle, joka aikanaan saa alkaa leipomaan mummun kanssa.

Vähän se on vielä iso Nellulle.

Nellan essu on koristettu applikoinnilla ja hopeisilla tikkauksilla. Tätäkin nyhräsin käsin tovin jos toisenkin. Löysin tuommoisia niitejäkin jostain vanhoista kätköistä, joissa on liloja kiviä. Käytin samoja siskonkin essuun.

Mummu sanoi että uusi essu tulikin tarpeeseen. Se oli ihana kuulla! Tässä vielä kuva hänen essustaan:

Yritin ensin poseerata kaulinten kanssa, muttta mies sanoi että näytän hullulta. Siirsin ne sitten pöydälle...

...Ja siirryin mainostamaan Asenteella Käsintehtyjä vaatteita...

...Essun juttu on siirtopaperilla kankaalle silittämäni Nella maitoparran kuva. Kiitos! Anteeksi runsaat kuvat!