Äiti teki mielestään hienon hameen tyttärelle yksivuotiskuvauksiin. Tytär ei kuitenkaan ollut yhtä ihastunut, vaan veti naaman ruttuun kun pallounelma vedettiin päälle. Viimeisenä iltana (tietenkin vasta silloin) sain inspiraation Nellan mekkoon, ja ompelin sen omasta päästäni. Helma on kellomainen ja siksi ihanan runsas. Vihreätä pallokangasta oli niin vähän, että oli pakko jatkaa pinkillä, muttei se haitannut.

Lahjoin muumikeksillä, muttei ilme sittenkään ollut kovin onnellinen.

Pääntien reunassa on vihreää polvekenauhaa. Mekon yläosa on vuoritettu pinkillä puuvillalla. Melko tyytyväinen olen lopputulokseen, vaikka kiireellä ompelinkin. Pientä parantamista olisi silti kellohelman rypytyksessä ja etenkin siinä tasaisuudessa, mutta onneksi sitä ei päällä huomaa.

Varsinaisissa kuvauksissakaan ei oikein onnistanut, joten menemme uusintaan reilun viikon päästä legginseillä varustettuna. Hametta kohottava tyllikerros saattoi olla ongelma tyttären kiukutteluun, melko karheaahan se on paljaita sääriä vasten.

Kaikki mekon tarvikkeet on aikanaan hankittu Kangas-Pauliinasta, missä on mainio valikoima, kuten jo ennen olen maininnutkin. Tänään hakiessani sieltä lisää polvekenauhaa ja reunapitsiä essuprojekteja varten törmäsin ihaniin murretun värisiin pellaviin. Pitänee palata kaupoille, kunhan löydän sopivan pellavahousuohjeen kesää varten. Pellavahousut ovat olleet tilauksessa jo monta kesää!

Syy käsityöbloggailun vähyyteen tänä vuonna on tuore muutto. Olemme nyt asettuneet väliaikaisvuokralle ihanaan vanhaan puutaloon, tavaratkin alkavat olemaan järjestyksessä. Syksyllä päästään sitten muuttamaan omaan rakenteilla olevaan taloomme. Kovasti energiaa ja aikaa muutto vei, mutta nyt olen ehtinyt jo neulomaankin. Toivottavasti pian valmistuu lahjahuivi, sillä tekolistalla on monia ihania töitä jonossa. Rakastan muuten tätä lumista talvea!