Tosin kaikkia villapeittoja en ole itse urakoinut:). Liila neulottu peitto on omaa käsialaani, se on Novitan Temposta kasin puikoilla väännetty vauvan peitto. Lankaa kului 250 grammaa ja tein sen pääosin sairaalassa vauvanhakureissulla. Oli sopivan aivoton neule. Silmukoita peitossa on 80, reunus on helmineuletta ja neliöt helmi- ja sileää neuletta. Pikkuneliön leveys on aina 10 silmukkaa ja korkeus 16 silmukkaa. Tämän jälkeen aloitin sairaalassa neulomaan vastaavantyyppistä peittoa punaisesta Temposta, mutta 120 silmukalla. Tämä on lopultakin aika pieni. Punainen peitto on hyvässä vauhdissa, mutta tällä hetkellä telakalla, sillä nyt on kastemekko-urakka meneillään. Kastemekko edistyy muuten aivan aikataulun mukaan, reilu kolmasosa jo valmiina! Tästä liilasta peitosta en ole varma mihin käyttöön menee, ehkäpä annan lahjaksi.

 

Tämä ihana isoäidinneliöistä virkattu peitto on äitini vauvalle tekemä. Peitto on aivan ihana ja tietystikin käytössä pienokaisellamme. Olen tosi innostunut näistä isoäidinneliöistä.  Suunnitelmissa on olkkariin torkkupeitto kyseisellä tekniikalla. Langat on valmiina kaapin kätköissä, sävyt mietittynä. Aika on kortilla, mutta löytynee jostain tulevaisuudesta.

Olinpa kameran kanssa tarkkana, ja onnistuin ikuistamaan hauskan ilmeen lapsukaisemme kasvoilla. Iloista alkuviikkoa kaikille!