Tämä kirjoitus on luettavissa myös täällä.

Hikinen heinäkuu vaihtui elokuuksi, enkä voi väittää olevani onneton kun hiukan syksyntuoksuinen tuuli suhisee nurkissa. Heinäkuussa valmistui säärystimet siskolle kasvivärjätyistä langoista, vaikka pääasiassa hikisillä näpeillä puikkoja saikin heilutella. Sisko esitti luonnonvärisistä säärystimistä vienon toiveensa, ja kun nimpparitkin olivat sopivasti ovella, niin sellaiset sitten hänelle nitkutin.

Itsevärjätyillä 7-veikoilla neuloin kolmepuolikkaan puikoilla 185 grammaa painavat pötköt, joissa oli miljoona pääteltävää langanpäätä ja tavallista ’2 oikein, 2 nurin’ –joustetta. Ei kovin mielikuvituksellista, mutta halusin saada aikaiseksi mahdollisimman käytännölliset säärystimet. Väreinä ovat vihreä lupiini, keltainen koiranputki (?) ja ruskea käpy. Käpylanka oli kovin tahmeaa, varmaankin aavistus pihkaa oli pinnassa, vaikka lanka on huolellisesti moneen kertaan huuhdottua.

Silmukoita loin 68, säärystimistä tuli hyvänkokoiset, pituuttakin neuloin niin että ylös vedettyinä ovat vähän yli polven. Omasta mielestäni olin koko ajan kudin kädessä näitä tehdessäni, ja silti valmistuminen otti aikaa. Loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä nyt säärystimet ovat siskolla odottamassa aikaa viileämpää.

Nyt puikoilla on hitaasti etenevä shaali uuden kodin olohuoneeseen. Aloitin peiton neulomisen valkoisella Cacao –langalla ja aavistuksen pienillä puikoilla, joten nyt saan vielä monta tuntia tikata kyseistä tekelettä sohvannurkassa (mutta lenkkialpakkaa en pura, varsinkin kun peittoa on jo melkein puoli metriä valmiina… vai oliko se sittenkin 30 cm. Cacao-neulos on anyway niin joustavaa, että vaikka oikea vastaus olisikin 30, saisin sen hätätapauksessa venytettyä puolimetriseksi).

Mattojakin pitäisi saada koukulle nyt kun mies on lomalla ja raksamiehemme apuna kymmenen tuntia päivässä. Pian siis kotimme valmistuu tuolla työvoimalla, eikä  mattoja ole valmiina kuin yksi!  Eikä puhuta niistä verhoista lainkaan.  Singerini pitäisi kipeästi päivittää nykyaikaisempaan, jotta saisin verhot ilman tyhmiä hyppytikkejä ja harmistunutta mieltä!