665028.jpg

Keinuu ja keinuu siinä neliraita-Woolien päällä. Törmäsin aivan ihanaan keinuheppapehmolhelistimeen kauppareissulla ja päätin tehdä sille kaveriksi vauvan neuletakin. Vastaanottajia löytyy, kuten aiemminkin todettu, eli pitää vain päättää kenelle sen annan (luultavasti sille hevosenomistaja-ystävälleni, jonka vaavi on syntyvä syksyllä). Muistaakseni jossain Novitassa oli  tuosta langasta tehty palmikkotakki vauvalle, joten saatan tehdä sillä ohjeella, tai sitten vain vetää omasta hatusta. Katsotaan. Ennen sitä kuitenkin on saatava Greenday-slipoveri päätökseen. Aika hyvällä mallilla olen sen kanssa, pääntien kavennukset jo tehtynä. Híukan vielä neulottavaa takakappaeessa ja hihansuu-jousteet  tietysti puuttuu. Se on valmistunut melko joutuisasti yhdestä purkailusessiostakin huolimatta. Aikaa on kyllä kulunut viikko, mutta arkena en oikein ole ehtinyt sitä vääntää, kun olen puuhaillut lähestyvän näyttötutkinnon ja lopputöiden kanssa.  Jos aivan pakko olisi, luulisin että tuon saisi neulottua omistautuneella asenteella jopa päivässä tai kahdessa. On muuten kiva työ, ihan loistavaa telkkatyö-ainesta. Jami!

Tilasin taannoin Ablibriksestä pitsineulekirjan, ja nyt himotuttaa kovasti tilata lisää. Wrap style -kirja olisi ihan pakko saada, sillä olen iki-ihastunut siinä olevaan Shetland-triangle malliin. Monet ovat sitä toteuttaneetkin jo, ainakin pari kertaa olen törmäillyt valmiisiin tekeleisiin neuleblogeissa. Nyt kun uudet pitsi-additkin on olemassa, niin luulisi pitsineulehuivin valmistuvan superhyvin. Victorian Lace Today -kirjakaan ei olisi paha lisäys kirjastooni, mutta ptänee ottaa rauhallisesti. Turhaanhan sitä hamstrailee lankoja ja neulemateriaaleja kahmalokaupalla, kerralla kaikkea ei kuitenkaan ehdi tekemään.

Uusi Ulla-neulelehtikin ilmaantui viime viikolla nettiin. Siinä on tosi kivoja malleja, varsinkin Sian Lehmus-huivi on niin ihkuli, että järki lähtee. Muitakin tosi kivoja ohjeita oli saatavilla. Taitavia käsityöihmisiä on ollut sitä tekemässä, taputukset heille!

Maantasoinen parvekkeeni, tai terassi, vai mikä lie nyt onkaan, on nyt kunnossa. Revein viikko sitten kaikki laatat pois ja kitkin rikkaruohot. Tänään läiskin laatat takaisin ja fiksasin amppelin kuntoon. Nyt se on oikein kodikkaan näköinen. Parantamisenkin varaa löytyy, mutta paljon kivampi on kuin viikko sitten. Nyt siis neulesoppeni on parhaassa mahdollisessa kuosissa, istutuspuuhia saatan silti jatkaa kesälomallani, joka alkaa viikon päästä. Vähän kukkaloistoa kehiin ja semmoista!