EDIT 23:30

Hei, olen ollut viimeiset pari viikkoa käsitöiden suhteen ahkerana, vaikka kirjoitustauko venahtikin melkein neljän kuukauden mittaiseksi. Käsityötaukoa oli miltei saman verran, sillä aloin kasvattamaan masua keväällä, ja se taas aiheutti jokseenkin pahaa oloa melkein koko kesäksi:). Nyt olotila on jo parempi  ja lanka luistaa taas puikoilla kivammin. Parin viikon aikana on kertynyt kasa töitä.

 

Kuvassa olevista ainoastaan sininen vauvan villatakki on vähän kesken. Kappaleet pitää vielä yhdistää, neuloa kaula-aukkoon reunus ja kiinnittää napposet listaan. Mutta asiaan...

Pinon päällimmäisenä sukat rakkaalleni.

Nämä on siis ihan perus-sukat valmiiksiraitaisesta seiskaveljeksestä. Mielestäni on aika kiva väri, mies sai itte valita mun sisällöltään massiivisesta lankakomerosta. Mutta mitään ihmeellistä ei näissä ole, langankulutus oli jotain reilu 100 grammaa. Saatte silti lisäkuvia sukkasista mun ja rakkaan kintuissa. Mulla jalan koko 38 ja miehellä 42, mutta näyttää olevan kummallekin täysin sopivat. Kummallista...

Näiden kanssa on on sitten taas kiva lähteä patikoimaan syysmetsään. Päivälenkkejä tulee tietysti tehtyä useinkin, mutta kangasteleepa mielessä semmoinen yön yli reissukin kuten viime vuonna. Saa nähdä...

Novitan Pehmo-Vauvasta tein tulevalle naperolle nallenkorva-haalarin. Se on punainen, vaikkei todellakaan ole minkäänlaista tietoa kumpaa merkkiä on tulossa. (Siksipä se toinen melkein-valmis vaavin tamine on sininen, että kumpi vaan saa tulla:)

NALLE-HAALARI

KOKO: 68 cm

LANKA: Novitan Pehmo-Vauva (100% teko, valitettavasti)n. 5 kerää eli 240 grammaa

PUIKOT: 3 1/2

NAPIT: Kangas-Pauliinasta (ihanat)

FIILIS: HYVÄ! Tykkään haalarista

Ohjeen nappasin Modasta (numeroa en nyt muista, mutta laitan sen tähän,kunhan olen tarkastanut) ja vaihdoin langaksi aavistuksen paksumman kuin ohjeessa neuvottiin. Siksi silmukoita oli vähemmän, mutta mitat täsmäävät. Ihan onnistunut tuli.

Ragla-hihat taisin sittenkin itse säveltää, sillä ohjeessa oli semmoiset tavalliset laatikkohihat, enkä oikein saa itseäni niistä innostumaan. Nämä raglanit istuu jotenkin paljon kivammin ja antaa reippaan ilmeen yläosalle.

Korvat on ihan parhautta tässä mallissa. Varmaan näyttää hyvältä kunhan saadaan mannekiini vielä sinne haalariin sisään. Nalle-napit oli yllätysekstraa itsellenikin. Löysin nimittäin nappilaatikosta viisi aivan täydellisen oikean väristä nallukka-nappia ja kun muistin hankkineeni ne joskus sata vuotta sitten paikallisesta kangaskaupasta, ryntäsin sinne. Satuin jopa löytämään samoja nappeja, vaikkei niitä montaa ollutkaan jäljellä, ja sain haalarin napinlävet täytettyä. Jee!

Kiitos ja kumarrus. Poistun ja palaan taas lähiaikoina sen sinisen Wool-luomuksen kanssa.